Veelgestelde vragen

Welkom bij onze veelgestelde vragen pagina! Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die klanten ons stellen. We begrijpen dat je soms wat extra informatie nodig hebt voordat je een aankoop doet, en daarom hebben we deze handige sectie gemaakt. Blader door de vragen en antwoorden om snel en gemakkelijk de informatie te vinden die je zoekt. Als je vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons klantenserviceteam. 

 

Wat is een stormaansteker?

Een stormaansteker is te herkennen aan een krachtige blauwe vlam. Het is een aansteker dat door de vulling van speciaal butaan, een brandbaar gas, een intens hete vlam creëert van wel 1300 graden Celsius. Het gas staat onder hoge druk en is daardoor niet makkelijk uit te blazen. Vandaar de naam stormaansteker.

 

Hoe lang gaat een aansteker mee?

Verschillend per type en merk. Gasaanstekers en elektrische aanstekers zijn navulbaar en hebben een langere levensduur. Gemiddelde aanstekers kunnen ongeveer 1500-3000 keer gebruikt worden. 

 

Waar koop ik gas voor een aansteker?

Eerst moet je natuurlijk weten welk gas je nodig hebt. In de meeste aanstekers gaat propaan, methylpropaan en butaan. In onze catalogus vind je de perfecte gasvulling voor elke aansteker en in het speciaal voor stormaanstekers! 

 

Welke leeftijd om een aansteker te kopen?

Wettelijk is er geen minimale leeftijd voor de verkoop van aanstekers. Wel kan het zijn dat jou plaatselijke winkel hier zelf regels voor heeft. Zo kunnen ze dus verkoop van tabak-gerelateerde artikelen als aanstekers weigeren. Ook online gelden er geen leeftijdsregels.

 

Hoelang duurt de verzending?

Plaats je bij ons op werkdagen voor 23.00 je bestelling? Dan verzenden we het dezelfde dag en is je bestelling de volgende dag al in huis! 

Helaas kan het voorkomen dat de postdiensten vertraging oplopen. Zodra u de track and trace heeft ontvangen ligt de verantwoordelijkheid bij de postdiensten. Wij betreuren het als er enige vorm van vertraging zich voordoet maar wij vragen om uw geduld. Duurt een zending langer dan 72 uur neem dan contact op met onze klantenservice.

Zaterdag & Zondag besteld? = Dinsdag in huis. (NL & BE)

Belgie: Voor 19:30 besteld = morgen in huis! (Geen bezorging op Zaterdag)

Duitsland: Een zending naar Duitsland duurt 1-2 werkdagen. 
Oostenrijk: Een zending naar Oostenrijk duurt 2-3 werkdagen. 
Overige landen: Alle overige landen tussen de 3-10 werkdagen. 

 

is Visco Lont verboden?

Het kopen, bezitten, verzenden en ontvangen van visco-lont is in Nederland niet toegestaan. Heb je dit lont gekocht en wist je niet dat het strafbaar was dan is de roep vanuit de politie om het lont te komen inleveren om verdere problemen te voorkomen. 

 

Hoe duur is een aansteker?

Een gemiddelde BIC aansteker start vanaf €1,89 uit een lopend tot luxe aansteker modellen van rond de €25. De goedkoopste stormaansteker op onze webshop is €4,95.

 

Hoe verstel ik de vlam van een aansteker?

Dit verschilt per type aansteker. Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden voor het verstellen van de vlam. Of je aansteker beschikt over een plat schijfje die je van links (-) naar rechts (+) kan duwen om de vlam te verstellen. Soms zit er aan de onderkant een rondje met een ringetje die je van (-) naar (+) kan draaien. 

 

Wat is een navulbare aansteker?

Deze aanstekers kunt u opnieuw vullen moet vloeistof. Een navulbare aanstekers is te herkennen aan een gasventiel aan de onderkant van de aansteker. Een navulbare aansteker gaat daarom veel langer mee. 

 

Wat is een windproof aansteker?

Een windproof aansteker, ookwel een stormaansteker genoemd. Is een aansteker die door zijn krachtige butaanvlam van 1300 graden geschikt is tegen harde wind. 

 

Hoeveel graden is een aansteker?

De temperatuur van de vlam van een aansteker verschilt per gassoort en aansteker type. De meeste aanstekers hebben een vlam met een temperatuur tussen de 1200 en 1300 graden.

 

Aansteeklont of aansteker veiliger?

Zorg bij het afsteken van vuurwerk altijd dat je de officiële gebruiksaanwijzing van het desbetreffende artikel volgt. Een aansteeklont is veiliger bevonden wegens dat er geen vlam is. Maar enkel een gloeiende kop. 

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Helaas hebben wij geen fysieke winkel waar je orders kan afhalen. Alles gaat bij ons dus via de postdiensten.

 

Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Toch spijt van je aankoop gekregen binnen 14 dagen na ontvangst? Geen probleem! Retourneer dan de producten (of een deel daarvan) binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Vul voor elk retour ons retourformulier in. De kosten van de retourzending komen voor uw eigen rekening.

Retour voorwaarden

Aan retourneren zitten de volgende voorwaarden verbonden:

> Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden.

> na de 14e dag na ontvangst heeft u geen recht meer op retourneren.

*Mocht het product onnodig beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Terugbetaling na retour

U krijgt binnen 7 werkdagen het geld waar u recht op heeft terug gestort op uw rekening. Indien dit niet het geval is vragen wij u om direct contact met onze klantenservice op te nemen. 

Bij zichtbare gebruikssporen, missende accessoires of een ontbrekende verpakking heb je geen recht meer op het volledige aankoopbedrag.

Download hier ons retourformulier.Hoelang is mijn bedenktijd?

U krijgt na ontvangst van de "op afstand" gekochte goederen een bedenktijd van 14 dagen. Toch spijt van uw aankoop gekregen? Retourneer dan de producten (of een deel daarvan) binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Kijk voor meer informatie op onze Verzenden & Retourneren pagina.

 

Is mijn betaling/bestelling gelukt?

Na het plaatsen en betalen van je bestelling ontvang je een orderbevestiging via de mail. Deze ontvang je meestal binnen 10 minuten. Geen mail gehad binnen 1 uur? Contacteer dan onze klantenservice.

 

Waarmee kan ik allemaal betalen?

Wij verzorgen een breed scala aan betaalmogelijkheden. Je kan bij ons je orders betalen met: 

  • Creditcard(s)
  • Bancontact
  • Ideal
  • Paypal
  • KLARNA
  • Sofort
  • KBC
  • Belfius
  • Apple Pay
  • Google Pay 

Heeft u een idee voor een extra betaalmogelijkheid? Wij staan altijd open voor verbreding! Stuur ons gerust een verzoek met de naam van de betaalprovider.