Wat te doen als mijn aansteker niet meer werkt?

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we onze aansteker willen gebruiken om iets te ontsteken, alleen om te ontdekken dat deze niet meer werkt. Het kan frustrerend zijn, vooral als je geen alternatief bij de hand hebt. Maar maak je geen zorgen, hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om je aansteker weer aan de praat te krijgen of om een tijdelijke oplossing te vinden

Koop een nieuwe aansteker, nu met 10% korting! Code: 10OFF


1. Controleer het gasniveau:

Het eerste wat je moet doen is controleren of er nog gas in je aansteker zit. Veel aanstekers hebben een venster waardoor je het gasniveau kunt zien. Als het niveau laag is of als het venster leeg is, moet je de aansteker bijvullen met aanstekergas. Dit is meestal verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en buurtwinkels. Of koop ons hoogwaardige butaanga

2. Ontlucht de aansteker:

Soms kan er lucht in de brandstofleidingen van de aansteker komen, waardoor het moeilijk wordt om een vlam te produceren. Je kunt de aansteker ontluchten door de aansteker om te draaien en op de ontluchtingsknop te drukken terwijl je het gas aftapt. Dit zou eventuele lucht uit de leidingen moeten verwijderen en de aansteker weer moeten laten werken.

3. Controleer de vonk:

Als je aansteker gas heeft maar geen vlam produceert, kan het zijn dat het ontstekingsmechanisme niet goed werkt. Probeer de aansteker te ontsteken terwijl je goed luistert. Als je een klik hoort maar geen vonk ziet, moet je misschien het ontstekingsmechanisme reinigen of repareren.

4. Warm de aansteker op:

Als je in een koude omgeving bent, kan het zijn dat het gas in je aansteker niet goed verdampt. Probeer de aansteker een paar minuten in je hand te houden of op een warme plaats te leggen voordat je hem probeert te gebruiken.

5. Gebruik een alternatieve ontstekingsbron:

Als al het andere faalt, kun je altijd nog een alternatieve ontstekingsbron gebruiken, zoals lucifers of een andere aansteker. Dit is misschien niet zo handig als je in de buitenlucht bent of als je geen andere bron bij de hand hebt, maar het kan je uit de brand helpen in een noodsituatie.

Het is altijd een goed idee om een reserveaansteker bij je te hebben voor het geval dat je primaire aansteker het begeeft. Maar met deze tips in gedachten, kun je hopelijk snel weer genieten van je vuurtje. 

Lees hier ook over hoe je een aansteker kan bijvullen <