Veelgestelde vragen over aanstekers

Veelgestelde vragen over aanstekers

Aanstekers zijn toch erg handig, en we zijn blij dat ze tegenwoordig tot ons leven behoren. Toch zijn er door de verschillende modellen en merken toch nog vaak vragen over aanstekers. In dit blog artikel nemen wij u mee door alle vragen van het moment. Vind hier het antwoord op je vraag!


Hoe lang gaat een aansteker mee?

Verschillend per type en merk. Gasaanstekers en elektrische aanstekers zijn navulbaar en hebben een langere levensduur. Gemiddelde aanstekers kunnen ongeveer 1500-3000 keer gebruikt worden. 

 

Welke leeftijd om een aansteker te kopen?

Wettelijk is er geen minimale leeftijd voor de verkoop van aanstekers. Wel kan het zijn dat jou plaatselijke winkel hier zelf regels voor heeft. Zo kunnen ze dus verkoop van tabak-gerelateerde artikelen als aanstekers weigeren. Ook online gelden er geen leeftijdsregels.

 

Wat is een stormaansteker?

Een stormaansteker is te herkennen aan een krachtige blauwe vlam. Het is een aansteker dat door de vulling van speciaal butaan, een brandbaar gas, een intens hete vlam creëert van wel 1300 graden Celsius. Het gas staat onder hoge druk en is daardoor niet makkelijk uit te blazen. Vandaar de naam stormaansteker.

 

Aansteeklont of aansteker veiliger?

Zorg bij het afsteken van vuurwerk altijd dat je de officiële gebruiksaanwijzing van het desbetreffende artikel volgt. Een aansteeklont is veiliger bevonden wegens dat er geen vlam is. Maar enkel een gloeiende kop. Zijn er speciale vuurwerkaanstekers?

Nee, er bestaan geen speciale vuurwerkaanstekers. Echter zijn er in ons assortiment een aantal aanstekers die zeer geschikt zijn op dagen wanneer er vuurwerk mag worden afgestoken. Dit zijn stormaanstekers, geschikt tegen weer en wind.Hoeveel graden is een aansteker?

De temperatuur van de vlam van een aansteker verschilt per gassoort en aansteker type. De meeste aanstekers hebben een vlam met een temperatuur tussen de 1200 en 1300 graden.Waar koop ik gas voor een aansteker?

Bij gasvulling denken de meeste mensen gelijk aan de action. Eerst moet je natuurlijk weten welk gas je nodig hebt. In de meeste aanstekers gaat propaan, methylpropaan en butaan. In onze catalogus vind je de perfecte gasvulling voor elke aansteker en in het speciaal voor stormaanstekers! Wat is een windproof aansteker?

Een windproof aansteker, ookwel een stormaansteker genoemd. Is een aansteker die door zijn krachtige butaanvlam van 1300 graden geschikt is tegen harde wind. Wat is een navulbare aansteker?

Deze aanstekers kunt u opnieuw vullen moet vloeistof. Een navulbare aanstekers is te herkennen aan een gasventiel aan de onderkant van de aansteker. Een navulbare aansteker gaat daarom veel langer mee. Aanstekers kindvriendelijk?

Het is altijd aan te raden om aanstekers buiten het bereik van kinderen te houden. Aanstekers zijn licht ontvlambaar en klein van formaat en kinderen zien dit toch al snel als speelgoed. Ondanks dat veel aanstekers een lock-knop hebben zijn aanstekers niet kindvriendelijk. 

 


Hoe verstel ik de vlam van een aansteker?

Dit verschilt per type aansteker. Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden voor het verstellen van de vlam. Of je aansteker beschikt over een plat schijfje die je van links (-) naar rechts (+) kan duwen om de vlam te verstellen. Soms zit er aan de onderkant een rondje met een ringetje die je van (-) naar (+) kan draaien. 


Wat is een plasma (elektrische) aansteker?

Een plasma aansteker ook wel een elektrische aansteker genoemd is een aansteker die niet werkt op vloeibare gassen maar op elektriciteit. Plasma aanstekers zijn oplaadbaar door middel van een USB kabel. 

In de natuurkunde wordt onder plasma een fase verstaan waarin de deeltjes van een gasvormige stof enigszins geïoniseerd zijn. Vaak wordt plasma de vierde aggregatietoestand genoemd, naast vast, vloeibaar en gas (als vijfde aggregatietoestand wordt wel het bose-einsteincondensaat genoemd). bron: Plasma (aggregatietoestand) - Wikipedia

 

Hoe duur is een aansteker?

Een gemiddelde BIC aansteker start vanaf €1,89 uit een lopend tot luxe aansteker modellen van rond de €25. De goedkoopste stormaansteker op onze webshop is €4,95.

 

Hoe weet je of een aansteker vol is?

De meeste aanstekers beschikken over een raampje waarin je kan zien hoeveel gas er nog in de aansteker zit. Mocht dit niet het geval zijn kun je door licht te schudden voelen of er nog gas in je aansteker zit. Mocht je nog steeds twijfelen kun je hem altijd gewoon bijvullen volgens de juiste stappen. Gasaansteker vullen | PyroProducts.nl (video)

 

Conclusie:

Wij hopen je in deze blog zoveel mogelijk antwoord te hebben kunnen geven op de meest gestelde vragen over aanstekers. Wij zullen deze blog blijven updaten met vragen en antwoorden. Mocht je nu nog vragen hebben stuur dan gerust een bericht naar onze klantenserivce! 

 

 

 • Verkoper:
  Atomic

  Atomic Tankboy Aansteker

  Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy klepje dicht
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Jet Aansteker

  Prof jet aanstekerProf jet aansteker kleuren
  Aanbieding
 • Verkoper:
  Silver Match

  Silver Match Quattro Aansteker

  Silver Match Quattro AanstekerSilver Match Quattro Aansteker
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Mini Aansteker

  Prof mini aanstekerProf mini aansteker kleuren
1 van 4