Hoe een aansteker te onderhouden?

Hoe een aansteker te onderhouden?

Of je nu een fervent roker bent, een liefhebber van kaarslicht of gewoon af en toe een aansteker gebruikt, het goed onderhouden van je aansteker is essentieel om ervoor te zorgen dat deze altijd goed werkt wanneer je hem nodig hebt. Of je nu een traditionele aansteker op brandstof of een moderne plasma-aansteker hebt, deze onderhoudstips zullen ervoor zorgen dat je aansteker in topconditie blijft.

Hoe onderhoud je een aansteker?

1. Houd hem schoon

Een van de eerste stappen om je aansteker goed te onderhouden, is door hem regelmatig schoon te maken. Als je een traditionele aansteker gebruikt, controleer dan regelmatig of er geen vuil of as vastzit in de aansteekmechanismen. Voor een plasma-aansteker kun je de elektroden voorzichtig schoonmaken met een zacht doekje of wattenstaafje om eventuele ophopingen te verwijderen.

2. Controleer de brandstof

Als je een aansteker gebruikt die werkt op brandstof zoals butaan, zorg er dan voor dat je regelmatig de brandstofniveaus controleert. Vul de aansteker bij indien nodig, maar zorg ervoor dat je alleen hoogwaardige aanstekergas gebruikt om de levensduur van je aansteker te verlengen en storingen te voorkomen.

3. Vermijd lekkages

Lekkende brandstof kan niet alleen gevaarlijk zijn, maar het kan ook de werking van je aansteker aantasten. Zorg ervoor dat je de aansteker goed controleert op lekkages en bewaar hem op een koele en droge plaats om defecten te voorkomen. Als je merkt dat je aansteker begint te lekken, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. 

4. Bescherm tegen beschadiging

Of je nu een traditionele aansteker of een plasma-aansteker hebt, het is belangrijk om hem te beschermen tegen beschadiging. Vermijd het laten vallen van je aansteker op harde oppervlakken en bewaar hem in een stevige hoes, tas of etui wanneer je hem niet gebruikt. Op deze manier blijft je aansteker beschermd tegen krassen en breuken die de werking ervan kunnen beïnvloeden.

5. Onderhoud de ontsteking

De ontsteking is een van de meest cruciale onderdelen van je aansteker, dus zorg ervoor dat deze altijd goed functioneert. Reinig de ontstekingsmechanismen regelmatig en vervang ze indien nodig om ervoor te zorgen dat je aansteker altijd klaar is voor gebruik.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je aansteker altijd in topconditie blijft en dat je nooit zonder vuur komt te zitten wanneer je het nodig hebt. Neem de tijd om je aansteker goed te verzorgen en je zult worden beloond met jarenlang betrouwbaar gebruik.

6. Vul bij wanneer nodig

Aansteker vullen

Als je alle stappen hebt gedaan is de laatste stap controleren of er nog genoeg brandstof in de aansteker zit. Of natuurlijk genoeg stroom voor degene die een plasma aansteker gebruiken. Een aansteker met brandstof kun je vergelijken met een auto. Zorg dat deze nooit helemaal leeg is voordat je hem bijvult maar zorg wel dat als je de aansteker gaat bijvullen dat je hem ontlucht en op de juiste manier vult. Hoe je dit moet doen kan je lezen op de pagina aansteker bijvullen.

Deze stappen gevolgd? Goed bezig! Jou aansteker is weer helemaal klaar voor een paar weken gebruik. 

Lees ook: Een Aansteker Vullen, Zo Moet Dat! | PyroProducts.nl (video)

 • Verkoper:
  Atomic

  Atomic Tankboy

  Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy - PyroProducts
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Jet

  Prof JetProf Jet
  Aanbieding
 • Verkoper:
  Silver Match

  Silver Match Quattro

  Silver Match QuattroSilver Match Quattro
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Mini

  Prof MiniProf Mini
1 van 4