De Opkomst van de Plasma Aanstekers

De Opkomst van de Plasma Aanstekers

In de wereld van gadgets en vernieuwende technologieën heeft de traditionele aansteker een opvallende transformatie ondergaan. De introductie van de plasma-aansteker heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we vuur maken.

Wat is een Plasma aansteker?

Een plasma-aansteker, ook wel bekend als een elektrische aansteker, is een innovatief apparaat dat vuur produceert met behulp van elektriciteit in plaats van een traditionele vlam. In plaats van een brandbare vloeistof te verbranden, zoals butaan of benzine, gebruikt een plasma-aansteker een elektrische boog om een geïoniseerde gasstroom, genaamd plasma, te creëren.

 

Hoe Werkt een Plasma aansteker?

Werking plasma aansteker

De werking van een plasma-aansteker is relatief eenvoudig maar toch fascinerend. Wanneer de aansteker wordt geactiveerd, wordt er een hoogspanningsstroom tussen twee elektroden gecreëerd. Dit veroorzaakt een elektrische boog die een kleine hoeveelheid gas ioniseert en omzet in plasma. Het intense hitte van het plasma maakt het mogelijk om brandbare materialen, zoals sigaretten, kaarsen of stukjes papier, te ontsteken zonder een traditionele vlam te gebruiken.

Een van de meest opvallende voordelen van plasma-aanstekers is hun windbestendigheid. Omdat ze geen vlam gebruiken maar in plaats daarvan plasma, zijn ze veel minder vatbaar voor winderige omstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor buitengebruik, zoals kamperen, wandelen of op het strand.

Herbruikbaarheid en Oplaadbaarheid

Een ander voordeel van plasma-aanstekers is hun herbruikbaarheid en oplaadbaarheid. Ze kunnen eenvoudig worden opgeladen via USB, waardoor ze een kosteneffectieve en duurzame optie zijn op de lange termijn.

 

Gevarieerde plasma aansteker designs 

Plasma aansteker pyroproducts

Plasma aanstekers zijn in allerlei verschillende vormen en maten te koop op het internet. Zo heb je ronde plasma sticks, je hebt langere plasma aanstekers die meer geschikt zijn om kaarsjes mee aan te steken. Ook heb je vierkante plasma aanstekers met een klepje. Deze zie je vrijwel het meest. Ook zijn ze vaak verkrijgbaar in allerlei kleuren. 

 

Hoe lang kan een plasma aansteker mee?

De levensduur van een plasma-aansteker kan variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de aansteker, het merk en hoe vaak deze wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen plasma-aanstekers echter behoorlijk lang meegaan. Sommige modellen kunnen honderden keren worden opgeladen voordat ze moeten worden vervangen. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze jarenlang meegaan.

Hoe snel laad een plasma aansteker op?

Wat betreft het opladen, de laadsnelheid van een plasma-aansteker kan verschillen per model. Over het algemeen duurt het opladen van een plasma-aansteker via USB ongeveer 1 tot 2 uur om volledig opgeladen te worden, afhankelijk van de capaciteit van de batterij en de laadstroom. Sommige modellen hebben mogelijk een snellaadfunctie waarmee ze sneller kunnen worden opgeladen. Het is altijd raadzaam om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot het opladen van je plasma-aansteker.

Plasma aanstekers bij PyroProducts

Momenteel hebben wij nog geen Plasma aanstekers in ons assortiment. Momenteel zit onze specialisatie in onze hoogwaardige butaan aanstekers. Met verschillende luxe modellen in het assortiment. Hoog op de planning staat om binnenkort ook de eerste Plasma aanstekers te gaan introduceren bij PyroProducts. Houd onze webshop goed in de gaten voor alle nieuwe lanceringen.

 

 • Verkoper:
  Atomic

  Atomic Tankboy

  Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy - PyroProducts
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Jet

  Prof JetProf Jet
  Aanbieding
 • Verkoper:
  Silver Match

  Silver Match Quattro

  Silver Match QuattroSilver Match Quattro
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Mini

  Prof MiniProf Mini
1 van 4