Hoe steek je een BBQ goed aan?

Hoe steek je een BBQ goed aan?

Een fire starter is een handige tool om je BBQ op een snelle en efficiënte manier aan te steken. Met deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je je BBQ kunt aansteken met behulp van een fire starter. Volg deze eenvoudige stappen en binnen de kortste keren kun je genieten van heerlijk gegrild voedsel.

Stappenplan BBQ aansteken:

Kies de juiste plek voor je BBQ:

Zorg ervoor dat je je BBQ op een geschikte locatie plaatst. Dit moet een vlakke ondergrond zijn, bij voorkeur buiten en op voldoende afstand van brandbare materialen en in een goed geventileerde omgeving.

Bereid je BBQ voor:

Maak je BBQ schoon en verwijder eventuele asresten van vorige sessies. Controleer of de ventilatieopeningen open zijn, zodat er voldoende luchtstroom is. 

Verzamel je benodigdheden:

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit omvat een fire starter, houtskool of briketten, aanmaakblokjes en eventueel een lange aansteker. 

stappenplan bbq aansteken 

Plaats de houtskool of briketten in de fire starter:

Neem een zak houtskool of briketten en giet de inhoud in de fire starter. Zorg ervoor dat je de fire starter nooit hoger vult dan de rand aangezien dit de luchtstroom kan belemmeren en het aansteken kan bemoeilijken.

fire starter vullen met briketten

Plaats aanmaakblokjes en ontsteek ze:

Leg een aantal aanmaakblokjes op een hoopje in het midden. Steek vervolgens de aanmaakblokjes die op het kolen rooster liggen aan met een aansteker en laat het vuur even op gang komen.

bbq aansteker stappenplan

Plaats de fire starter boven op de brandende aanmaakblokjes:

Plaats de fire starter boven op de brandende aanmaakblokjes. Zorg ervoor dat er voldoende contact is tussen de vlammen en de fire starter, zodat het vuur zich snel kan verspreiden.

fire starter plaatsen

Laat de fire starter zijn werk doen:

Laat de fire starter zijn werk doen en geef de vlammen de tijd om de houtskool of briketten te ontsteken. Dit kan ongeveer 30 minuten duren, totdat de vlammen boven het houtskool of briketten uitkomen en de kooltjes wit verkleuren.

fire starter aansteken

Verspreid de houtskool of briketten over je BBQ-rooster:

Zodra de houtskool of briketten goed branden kan je de fire starter oppakken, bij voorkeur met hitte bestendige handschoenen. Verdeel vervolgens voorzichtig de kolen over het rooster of in de kolen mandjes. Zet de hete fire starter op een veilige plek weg van kinderen of dieren.

bbq kolen verdeel bakjes

Leg het grillrooster boven de kolen en laat het 15 minuten voorverwarmen:

Plaats het grillrooster boven de hete kolen en laat het ongeveer 15 minuten voorverwarmen. Om aanbakken te voorkomen, kun je het grillrooster licht invetten met olie.

Begin met grillen:

Nu ben je klaar om te beginnen met grillen! Leg je voedsel op het voorverwarmde grillrooster en geniet van het heerlijke gegrilde resultaat. 

beste bbq aansteker pyro

Met een fire starter is het aansteken van je BBQ een eenvoudige klus geworden. Volg gewoon de bovenstaande stappen en je bent klaar om te grillen! Vergeet niet om altijd de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en te genieten van het buiten koken.


Bekijk onze collectie BBQ aanstekers: 

BBQ Aanstekers kopen? - Ontsteek de perfecte BBQ – PyroProducts


 • Verkoper:
  Atomic

  Atomic Tankboy Aansteker

  Atomic Tankboy - PyroProductsAtomic Tankboy klepje dicht
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Jet Aansteker

  Prof jet aanstekerProf jet aansteker kleuren
  Aanbieding
 • Verkoper:
  Silver Match

  Silver Match Quattro Aansteker

  Silver Match Quattro AanstekerSilver Match Quattro Aansteker
 • Verkoper:
  Prof

  Prof Mini Aansteker

  Prof mini aanstekerProf mini aansteker kleuren
1 van 4